Bag-øret-
høreapparater

Bedste lyd og maksimal ydeevne: Med BTE-apparater
kan selv store høretab behandles perfekt.
Hos Hørebil kan du få BTE-apparater uden egenbetaling.

Sådan fungerer bag-øret-høreapparater

Som man kan høre på navnet, er disse høreapparater placeret bag det ydre øre. En lille ledning leder lyden fra høreapparatet ind i en øreprop, der sidder i øregangen. Høreapparaterne kan tilpasses til brugerens hudtone eller hårfarve, hvilket gør dem meget diskrete.

Med disse høreapparater er selve teknologien placeret bag øret. Dette inkluderer mikrofonerne, batteriskuffen (eller det integrerede genopladelige batteri) og modtageren, som genererer den lyd, der kræves for at lytte. Mikrofonerne opfanger lydsignaler der sendes videre til modtageren i øreproppen via et diskret lydrør. Disse komponenter bæres i øregangen, svarende til in-ear hovedtelefoner, men meget mindre og derfor næsten ikke synlige.

Fordele ved bag-øret-høreapparater

Fordele ved bag-øret-høreapparater

Bag-øret høreapparater er de mest brugte høreapparater og vælges derfor hyppigere end i-øret-høreapparater. De kan bruges til stortset alle grader af høretab og er mindre modtagelige for feedback eller fløjten, som kan opstå, hvis høreapparater klemmes inde. Det er muligt, fordi høreapparathuset bag øret giver mere plads til teknologien end med i-øret høreapparater. Og derfor kan bag-øret høreapparater indeholde mere kraftfuld teknologi.

Selvom høreapparatet sidder bag det ydre øre, er apparaterne i dag små og diskrete. På grund af deres subtile farvetoner, der kan matche enten hår eller hudfarve,  bliver de næsten ikke bemærket. Deres lethed sikrer en behagelig pasform og tilbyder høj komfort med maksimal ydeevne.

Der skelnes mellem to typer konstruktion, når det kommer til, hvordan BTE-enheder fungerer. Afhængigt af høretabet er et BTE-høreapparat med lydslange eller et BTE-høreapparat med ekstern modtager mere velegnet. Hos Hørebil får du BTE-høreapparater uden egenbetaling.

Personlig rådgivning om høreapparater

Hos Hørebil kan du få en bred vifte af høreapparater af høj kvalitet alt
efter dit individuelle høretab. Vores audiologer vil med glæde hjælpe dig.
Bestil tid på 70 34 56 56  eller via e-mail til info@hørebil.dk.
Vores kundeservice besvarer gerne dine spørgsmål på forhånd.

Varianter af bag-øret-høreapparater

Bag-øret-høreapparat med ekstern modtager

Specielt egnet til let til kraftigt høretab, hvor lyden overføres ved hjælp af en diskret ledning.

Opbygningen af ​​en bag-øret-enhed med en ekstern modtager (også kendt som en RIC eller RITE-enhed) er i det væsentlige kendetegnet ved, at modtageren er tilsluttet eksternt – deraf navnet. Det muliggør et kompakt design af huset bag øret og dermed små og lette høreapparater.

Størstedelen af ​​teknologien (f.eks. batteri, mikrofon og kontrolknapper) er placeret i huset bag øret. Modtageren (dvs. den del, der producerer lyden) sidder dog direkte i øreproppen i øregangen og er forbundet til selve høreapparatet med et lille plastikrør.
Øreproppen minder om en in-ear høretelefon, men meget mindre.

Den integrerede mikrofon opfanger lydene omkring dig og sender dem via røret som elektriske signaler til øreproppen. Her omdannes signalet til en lyd der sendes videre til trommehinden.

Da lyden kun genereres af modtageren i øret (og dermed direkte foran trommehinden), er transmissionshastigheden og lydkvaliteten særlig god. Således kan selv meget fine lydnuancer opfattes.

BTE-høreapparat med lydslange

Velegnet til svært til meget kraftigt høretab, da lyden føres videre til øreproppen gennem et rør af lidt større tykkelse.

BTE-høreapparater med lydslange er på mange måder sammenlignelige med førnævnte RIC-system. Den største forskel er, at hele teknologien er installeret bag øret med denne variant. Det vil sige, at den lydgenererende modtager er placeret i høreapparathuset bag øret. Til sammenligning: Med det ovennævnte ekstern-modtager-system bæres den lydgenererende modtager direkte i øregangen.

Den modtagne lyd ledes fra høreapparatet bag øret til trommehinden via et gennemsigtigt rør. Dette høreapparats hus er lidt større, fordi det rummer en meget kraftig forstærker. Dette gør disse høreapparater velegnede til selv de mest kraftige høretab. Jo mere plads høreapparatet kan optage bag øret, jo stærkere kan den indbyggede modtager være, og jo større er dets batteri eller genopladelige batteri.

Ikke desto mindre giver disse højtydende høreapparater mulighed for at blive designet kompakt og visuelt diskret. En bred vifte af farver og former giver mulighed for eksempelvis tilpasning til hud- eller hårfarve og sikrer dermed et naturligt look med høj bærekomfort.

Anmeldelser fra Trustpilot

FAQ om bag-øret-
høreapparater