Tilskud til høreapparater

Igennem Hørebil kan du få tilskud til dine høreapparater med eller uden egenbetaling alt efter behov.

BOOK TID
tilskud til høreapparater

Tilskud til høreapparater i Danmark

Er du godkendt til offentligt tilskud, kan du få et sæt standard høreapparater gratis uden omkostninger for dig.

Gratis høreapparat via offentligt tilskud

I Danmark kan alle få tilskud til høreapparater, hvis få betingelser er opfyldt.

 • Du skal være fyldt 18 år.
 • Du skal dokumentere din hørenedsættelse/høretab ved en specialist.
 • Ved at blive undersøgt af en ørelæge, får du afklaret, om der er tale om et problem, som kan afhjælpes med et høreapparat.

Der findes flere forskellige muligheder for at få tilskud, så du ikke står med hele regningen selv. Du kan få høreapparater gratis hos en privat forhandler som Hørebil eller igennem det offentlige sygehusvæsen. Vælger du en privat klinik er mulighederne for at skræddersy en løsning for dig væsentlig større, og egenbetalingen holdes fortsat nede ved hjælp at det offentlige tilskud, som du naturligvis tager med dig. Hos Hørebil er det dig og dine behov, som er i fokus.

Hvad er det offentlige tilskud til høreapparater?

Det offentlige tilskud reguleres hvert år og er pr. 1. januar 2021 kr. 6.557,- for begge ører og kr. 4.176,- for et øre. Vælger du at benytte dig af et privat tilbud, bliver det offentlige tilskud modregnet, så egenbetalingen på høreapparater bliver lavere.

Udover det offentlige tilskud er der særligt to andre muligheder for at nedsætte din egenbetaling.

Sygeforsikring Danmark

Hvis du aktivt er medlem af Sygeforsikring Danmark i gruppe 1, 2 eller 5, bliver der givet et samlet tilskud på op til kr. 3.000,- for to høreapparater indenfor et år. Hvis dit medlemskab har været aktivt og uafbrudt i mindst 5 år, er der ikke noget maksimum for, hvor mange antal høreapparater du kan anskaffe dig inden for 12 måneder. Det endelige tillæg afhænger af, hvilken aktiv gruppe du er i.

Gruppe Max. kr. pr. høreapparat Max. kr. pr. sæt
Nr. 1 1.000 dk,- 2.000 dk,-
Nr. 2 1.500 dk,- 3.000 dk,-
Nr. 3 1.500 dk,- 3.000 dk,-

Helbredstillæg

Udover dit tilskud fra Sygeforsikring Danmark kan man søge om et helbredstillæg ved kommunen. Et helbredstillæg kan dække dine udgifter med op til 85% af prisen på dine høreapparater. Du kan ansøge kommunen om helbredstillæg, hvis du opfylder følgende krav:

  1. Du er folkepensionist eller førtidspensionist efter de gamle regler (2003)*
  2. Du og din eventuelle samlever/ægtefældes likvide formue overstiger ikke 91.900 kr.

Er du berettiget til et helbredstillæg, udregnes beløbet ud fra din personlige tillægsprocent. Din personlige tillægsprocent finder du i de breve, som du får fra Udbetaling Danmark vedr. din pension. Læs mere om helbredstillæg.

Kan jeg få tilskud fra det offentlige?

Hvis du ikke allerede har modtaget et offentligt tilskud til høreapparater indenfor de sidste 4 år, så er du berettiget til at modtage tilskud, hvis du opfylder følgende krav:

 • Du skal være dansk statsborger.
 • Dokumenteret hørenedsættelse fra en godkendt privat eller offentlig høreklinik/ørelæge.
 • Du er fyldt 18 år på tidspunktet for ansøgningen.

Du er således berettiget til et nyt tilskud høreapparater hvert 4. år. Se hvordan tilskud og tillæg påvirker prisen på høreapparater.

Hvordan søger jeg om tilskud til høreapparater?

Hørebil ansøger på vegne af klienten hos dennes respektive region. Der er ikke en udgift forbundet med dette for klienten.

Hver region har forskellige ansøgningsprocesser som vi hos Hørebil har specialiseret os i. Du vil som klient derfor blot skulle oplyse nogle få oplysninger, så klarer vi resten.

BOOK TID

Hvordan får man tilskud til høreapparat?

Det offentlige tilskud tildeles af din pågældende region og gives kun til behandling på en godkendt, privat høreklinik.

Ansøgning om tilskud til høreapparat hos Hørebil

Hos Hørebil vil vi gerne gøre processen med at få høreapparater så let som muligt for dig. Du kan sagtens kontakte os med henblik på at få en hurtig tid, før der er ansøgt om tilskud gennem det offentlige. Vi hjælper dig trygt og sikkert med ansøgningsprocessen, så du ikke skal bruge tid på papirarbejdet.

Hver region har forskellige ansøgningsprocesser, som vi hos Hørebil har specialiseret os i. Du vil som klient derfor blot skulle levere nogle få oplysninger om dig selv. Vi ansøger hos den respektive region på vegne af dig, og du har ikke nogen udgifter forbundet med dette.

Hos Hørebil kan du ofte få udleveret høreapparaterne samme dag, og du skal derfor kun bruge tid på at udforske din nye forbedret livsstil og de mange spændende høreoplevelser, der venter på dig.

Høreapparater med egenbetaling

Du bestemmer selv, om du ønsker de gratis høreapparater eller en anden type høreapparat med egenbetaling, hvor det offentlige tilskud trækkes fra.

Du kan bruge dit offentlige tilskud til at nedsætte din egenbetaling hos Hørebil. Det offentlige tilskud kan bruges på alle modeller/mærker og kan reducere udgiften væsentligt for de dyrere høreapparater.
Der findes et bredt udvalg af høreapparater, som henvender sig til forskellige personer med bestemte ønsker og behov. Indenfor det offentlige sygehusvæsen er der ofte lang ventetid på høreapparater.

Hvis du vil hurtigere i gang, kan du med fordel springe køen over og booke tid hos en privat udbyder. Kontakt Hørebil og få en skræddersyet løsning som passer til netop dit behov i hverdagen og giver dig den størst mulige livskvalitet.

Du kan også bruge dit offentlige tilskud til at nedsætte egenbetalingen af bestemte mærker høreapparater. F.eks.:

 1. høreapparater fra Oticon.
 2. høreapparater fra Phonak.
 3. høreapparater fra Bernafon.

Det betyder, at det offentlige tilskud kan bruges som modregning til udgiften for de dyrere høreapparater.

Du bestemmer helt selv om du ønsker de gratis høreapparater eller høreapparater med egenbetaling, hvor det offentlige tilskud trækkes fra.

Vidste du, at du kan få nyt tilskud hvert 4. år?

Et offentligt tilskud til høreapparater kan gen-ansøges, når der er gået 4 år. På den måde har du mulighed for at skifte til en anden eller nyere model af det høreapparat, du allerede bruger og få flere af de nye funktioner med i løsningen.

Kontakt os gerne og hør mere herom, ringe i dag på tlf.: 70 34 56 98

Læs også: Undgå ventetid på høreapparater

Hvad koster et høreapparat hos Hørebil?

På siden Priser på høreapparater har vi samlet en række eksempler på priser og tilskud. Den endelige pris (egenbetalingen) afhænger af, hvilket høreapparat du vælger, og hvilke tilskud du er berettiget til.

Se priseksempler

Hvilke høreapparater tilbyder Hørebil?

Hos Hørebil tilbyder vi mange forskellige modeller indenfor vores tre overordnede mærker. De mærker som vi i øjeblikket forhandler er Oticon, Phonak og Bernafon.

Herunder er de enkelte modeller oplistet:

 • Oticon Ruby
  • Model 1: Ruby 1
  • Model 2: Ruby 2
  • Oticon Opn S -1-3
  • Opn 1-3 S/R
  • Opn 1-3 S CROS
 • Phonak Marvel
  • Phonak Marvel M90 – M50 – M30
  • Phonak Marvel M90R – M50R – M30R
 • Bernafon Zerena
  o Bernafon Zerena 1 (Gratis ved modregning af offentligt tilskud)
  o Bernafon Zerena 3

Læs mere om de enkelte modeller.

Høreprøve i hjemmet

Dine fordele hos Hørebil: din mobile høreklinik

Alle byer i Danmark

Book tid til et besøg når det passer dig

100% gratis høreprøve

Høreprøven varer kun 30 minutter

Få et gratis høreapparat

Eller vælg førende modeller til fast lav pris

Læs mere om Hørebil

Benyt tilskud og rabatordninger og spar penge

Der findes mange muligheder for at opnå store besparelser ved køb af nye høreapparater eller tilbehør til samme. Her kan du læse om de tilskud og tillæg du kan bruge til at opnå rabat på dine høreapparater.

Bestil tid og få besøg af Hørebil

Indtast dine kontaktoplysninger samt dato på hvornår du kunne tænke dig at få besøg. Så ringer eller skriver vi tilbage til dig, hvor vi i dialog aftaler en endelig dato, tid og sted for høreprøven.

Du kan også booke en tid ved at ringe på tlf.: 70 34 56 98

Din booking er først endeligt bekræftet, når vi i dialog har aftalt fast dato og tidspunkt!

Ofte stillede spørgsmål om tilskud høreapparater

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål som vores klienter har i forbindelse med at få høreapparater med tilskud fra det offentlige.

Høreapparat

Kontakt os for at høre nærmere om tilskud til høreapparater

Vi står til rådighed alle ugens dage døgnet rundt, og vi ynder altid at give vores kunder den bedste support.

Kontakt os på følgende e-mail eller telefon hvis du har behov for direkte personlig hjælp til enten at besvare spørgsmål på vores service, eller har behov for hjælp til at foretage en booking af hørebilen.

Ring til Hørebil 70 34 56 98
Send e-mail til Hørebil info@hørebil.dk