fbpx

Tinnitus-symptomer

Bliv klogere på hvordan tinnitus lyder, hvordan det kommer til udtryk og hvorfor det er vigtigt at lindre og tage hånd om generne.

Gratis tinnitus konsultation
Hvad er tinnitus

Er tinnitus en sygdom?

Medicinsk set karakteriseres tinnitus ikke som en sygdom, men som et symptom. Når det er sagt er det indiskutabelt at det kan føles som en sygdom for de ramte.

For mange med tinnitus påvirker den konstante støj det mentale overskud, sociale relationer og hvordan dagligdagen fungerer.

Symptomer på tinnitus

Tinnitus forbindes ofte med høreproblemer og kan ganske rigtigt være et symptom på et høretab. Det kan dog også komme fra den ene dag til den anden, uden nogen klar årsag.

Det er svært at definere, hvor lyden er lokaliseret – om det er i hovedet, ørerne, panden eller lign. Lige så forskelligt kommer lydbilledet og styrken til udtryk. Den samme person kan i nogle situationer være voldsomt påvirket og andre gange kun høre støjen svagt. Det hænger gerne sammen med hvilke omgivelser man befinder sig i, og hvad man foretager sig. Tinnitus opfattes ofte tydeligere når man er i meget rolige omgivelser og koncentrerer sig om noget, som fx at læse en bog.

Tinnitus er en usynlig lidelse, som kan være svær at forstå for andre, da det kun er de berørte som opfatter symptomerne. For at gøre problemet forståeligt for andre er det nyttigt at sammenligne den generende støj med andre kendte lyde som disse:

  • Hyletoner – Tænk på den konstante lyd fra et gammeldags prøvebillede på tv
  • Bruselyde – lyden fra en bruser eller når du åbner en flaske med mineralvand
  • Summen – Kan fx lyde som insekter der flyver tæt fordi øret
  • Sivelyde – Lyden fra et punkteres dæk
  • Knitrende – Minder om lyden fra et bål, eller papir der krølles sammen
  • Vindstøj – Kraftigt blæsevejr eller lyden af en drage der klaprer i luften
  • Fløjten – minder om lyden fra en kedel der koger
  • Ringen – kan lyde som et gammeldags vækkeur eller telefon
  • Knips – Tænk på en græshoppes kvidrende lyd, eller små konstante knips med fingrene
  • Pibelyde – Lyden fra termokanden som laver undertryk

 

Det er vigtigt at få kontaktet en hørespecialist, hvis man har mistanke om tinnitus-symptomer. Tinnitus kan være medvirkende til bl.a. søvnløshed, vrede, stress og angst, og derfor bør tilstanden undersøges og afhjælpes hurtigst muligt.

 

Bestil tid i dag

Indtast dine kontaktoplysninger samt dato på hvornår du kunne tænke dig at få besøg. Så ringer eller skriver vi tilbage til dig, hvor vi i dialog aftaler en endelig dato, tid og sted for din tinnitus-konsultation.

Du kan også booke en tid ved at ringe på tlf.: 70 34 56 98

Din booking er først endeligt bekræftet, når vi i dialog har aftalt fast dato og tidspunkt.

Ofte stillede spørgsmål om tinnitus symptomer